228 21St Street

view of addition from backyardview of lounge areaview into kitchenback of addition

21st Street Townhouse
Private Residene
Brooklyn, NY
Completed 2006

Given the lack of social space within the existing three story townhouse, our clients recognized the need to create an extension into the garden space.

Utilizing timber-frame construction, Kraft Studio developed a design for the extension that greatly increased the openness of the house, providing a great deal of light and making the connection to the outdoors seamless.

The garden level is transformed into a long kitchen and dining area, with a new bathroom. The bathroom is surrounded by a polycarbonate and wood screen, and thus becomes the evening light source for this floor.

Stepping out to the garden on a wood deck, the clients can collect herbs, grapes and tomatoes n the lush garden space.